Anorgazmiám van. ..-Mid van?

Anorgazmia, vagyis az orgazmus hiánya a szexuális együttlét alatt. Sokan találkoznak vele, főleg a hölgyek körében, kimondva vagy kimondatlanul, eltussolva vagy felvállalva, önmagunkat vagy partnerünket hibáztatva. Nézzük meg mi is ez valójában!

Az anorgazmia nem jelent szexuális örömre való képtelenséget, hisz a vágy, az izgalom és öröm magas fokú lehet, csak nem jut el a végkifejletekig és oldódik fel a kielégülésben. Majdnem kizárólag pszichés okai vannak, mint például: önértékelési zavarok, a partnerrel való érzelmi rendezetlenség, elfojtott indulatok, félelem a teherbe eséstől, bűntudat, fájdalom, megriadás az orgazmussal járó önátadástól és kontrollálatlan állapottól, megfigyelési kényszer (mind önmagunk mind partnerünk felé), és minden egyéb zavaró körülmény, mint illatok, szavak, hangok, kényelmetlen pozitúrák vagy stressz mások közelsége miatt (az aktus közbeni megzavarás lehetősége). Azonban nem tekinthető valódi anorgazmiának az orgazmus hiánya a szexuális élet megkezdésekor, akkor sem ha az első néhány együttlét után sem következett be a kielégülés.

Mit tehetünk ha nem jön a várt eredmény?
Nemcsak a pozitúrák és fogások elsajátítása fontos-sőt ez valójában már csak a hosszas tanulás végeredménye- hanem megismerni, kikísérletezni minket mi hoz lázba és hol vagyunk extra érzékenyek az érintésre, és ugyanezt a partnernél is. Vannak általánosan bevett erogén zónák, amik az emberek zöménél vagy többé-kevésbé mindenkinél beindítják a pezsgést, de ami az egyik számára a csúcsok csúcsa, a másiknál annak a pontnak az ingerlése csak kellemes szellő. Merj kérdezni mit szeret ő, és merj kérni, mit szeretsz te!

A kevesebb néha több
A túl gyakori együttlét hamar unalmassá válhat és elveszti varázsát a dolog. Kifullad. Orgazmus problémák esetén különösen jól tud elsülni, mikor bevetjük az önmegtartóztatást és ezzel együtt a vágyak végtelenségig fokozását. Ha már a puszta gondolattól is extázisba esünk, nem lesz nehéz testileg is!

A túlzott akarásnak nyögés a vége…
…és nem a jól eső fajtából. A túlzott akarás, a „kell” olyan feszültségeket okoznak az élet minden területén, amelyek gyakorlatilag biztosítják a kudarcot és a sikertelenséget. Megfigyelted már, hogy mindent akkor kaptál meg az élettől, amikor már nem is nagyon kellett?

Hozzászólás