Korkülönbség – mennyi a normális?

Sokan felteszik a kérdést, mennyire lehet hatással a kapcsolatra a korkülönbség, vagy semmi se számít csak a szerelem? Nézzük meg pro és kontra, hol lehetnek buktatók!

Inkább hölgyeknél jellemző, hogy náluk jóval idősebb pasi mellett kötnek ki, s mikor a 20 éves pipi egy lestrapált 40-es fazonnal lófrál általában mindenki fejében az fordult meg, ez a pasas vagy tud valamit, vagy baromi gazdag. Néha fiúkat is látni értebb nőkkel, de valóban egészséges? Valóban lehet közös jövőjük?

Más életkor-más életritmus

Nemcsak olyan esetekben lehet gátja a kapcsolatnak, ahol látványos a különbség (10-15 év) hanem egy tízen és húszon éves között is, hiába csak pár év van közöttük. Miért? Mert míg a fiatalabb otthonhoz kötött és iskolába jár, addig az idősebb fél képtelen előrébb lépni az életébe-mert a másik még nem tart ott. Az egyik munkáról beszél, a másik dolgozatokról, az egyik külön élne, a másik még az otthon oltalmában. Nos, ilyenkor türelemre van szükség, míg a társ beér minket és elkezdünk azonos életritmusban élni. A fiatalabbnak sokszor nehéz lehet elfogadni, hogy nem mindig buli van, mert a munka világában bizony nincs lógás, de ha nagy a szerelem, át lehet vészelni ezeket az éveket simán.

Más élekor-más gondolkodás

Összeegyeztethető? Nyilvánvaló, hogy egy kamasz másképp látja a világot, mint egy kiforrott felnőtt, kérdés, hogy valóban szót tudnak e érteni egymással? Időt elütni mindenkivel ellehet, de ha nem tudunk beszélgetni egymással vajon tényleg működhet egy kapcsolat? Sajnos a legtöbbször aligha.

Nem komplexusról van szó?

Ahol kompenzálni akarunk, mert valamit nem kaptunk meg (lánynak nem volt apa az életében, fiú az anyjával nem tudott szót érteni stb.) sem lehet jó sosem. Ne feledjétek a másik ne legyen se mankó se pótszer ha valóban normális kapcsolatra vágytok, mert pokoli rossz tud lenni amikor a mankó fogja magát és elmegy – mi pedig rá vagyunk szorulva.

Summa Summárum, a korkülönbség alapjában másodlagos, hisz a szerelem vak, de ha ezzel együtt a felekben nincs meg az összhang, amitől jól muzsikál az egész, az ilyen buktatók bizony szétverhetik a kapcsolatot. Viszont sokat adhat is. Egy idősebb partner, ha nem lehajol hozzánk, hogy a mi szintünkön legyen, rengeteg értékes dolgot tud adni, amitől mi is fejlődünk és többek leszünk! Főleg ha az a másik egy józan, intelligens valaki, aki gyarapítja tudásunk, nézeteink.

Hozzászólás