Hibák amiket ne kövess el ha többet akarsz egy-két randinál.

Rengeteg kapcsolat bizony megfúl már a randizás stádiumában ,s nem jut el boldogabb kifejletekig hisz a szerelmre ittas hölgy bizony néha igen furcsán tud viselkdni.
Íme pár tipp csokorba rendezve a legáltalánosabb hibákról amiket elsüthetünk.

• Előzör is mindig tudjuk kivel állunk szemben, ugyanis ha nem egy körbő származunk, akkor szokásaink igen különbözők lehetnek. Más társaságban forgunk ,más nevelést kaptunk, más lehet műeltségünk és erkölcsi morálunk. Lehet, nálunk megszokott, hogy nyílvánosan is kedvesünk karjába omlunk és heves csókcsatákat vívunk de új kedvesünk lehet , hogy zárkózottabb, konzervatívabb vagy egyszerűn nem szereti nyílvánosan az ilyen bensőéges megnyilvánulásokat. Ilyenkor nem kell arra gondolni, hogy szégyell minket vagy nem is tart vonzónak vagy sértőött képet vágni és fatökűek titulálni. Mások lehetnek a szokásaink,normáink és illik ezt tiszeletben tartani.
Egy komoly palit nem érdemes egy ereszd-el-a-hajam buliba vinni, a bohémet pedig szimfónikus koncerttel boldogítani- legalábbis az elején nem. Maradjunk olyan randi programoknál amik mindkét félnek megfelelnek. Ha egy kapcsolat már mély gyökereket eresztett, kísérletezhetünk kedvesünknek új dolgokat mutatni,de ami nem megy, azt nem szabad erőtetni.

• Ezért meg se próbáljuk kedvelt szólamunkat, a ‘majd én megváltoztatlak’ rigmusát előapni. Egyrészt nem fog menni, másrészt ha a partnerben rögtön megváltoztatni való dolgokat vélünk felfedezni akkor mit is akarunk valójába?! Harmadrészt ha előesszük empátiánkat, érezzük, nekünk sem esne jól, ha valaki ajtóstól rotva a házba le akarna igázni bennünket és megváltoztatni.

• Mindannyiunknak vannak ostoba dolgai-szokásai ami nem tartozik nagy hiábink közé s régen ismerőbarátaink számára nem zavaró- de nem biztos hogy egy friss kapcsolat elején el kell eregetnünk új partnerünk felé ezeket. (Volt kapcsolataink részletes beszámolója, vagy halhatatlan szerelmünk Gipsz Jakab iránt is ide értentdő)

• Ha elsőrandink színhelye nem egy kávézó vagy csak egy romantikus séta, hanem rögtön egy pubbal-kocsmával indítunk, és ezelőt öntöttünk már fel a garatra, akkor nagyjából be tudjuk kalibrálni milyenek vagyunk becsípve (súlyosabb esetben ittasan). Ha visszagondolva a kép kevésbé époszi, mellőzük az alkohol fogyasztását vagy csak igazán mértékkel- akkor is ha jótékony feszültség oldó és kalap penderítőkedvünk rovására menjen is.

• Ne rohanjuk le azonnal érzelmeinkel, s még véletlenül se érezzük úgy, hogy okvetlen valami mély idilli kapcsolat van közöttünk, csak azért mert lefeküdtünk egymással.
Attól, hogy a testünk összefort, még nem biztos hogy ő is úgy érzik. hogy a lelkünk is.
A férfiak számára a szexualitás meglehetően könnyedén elválasztható az érzelmektő.

• És végül, kapcsolatunk akármelyik szakaszában járunk, ne feledjük el, hogy csak mi, nő vagyunk »kényszeres megbeszélő« és a legjelentéktelenebb momentumokból is hatalmas problémát tudunk generálni. Nem szabad ilyesmiken rugózni,de ha mégse tudjuk megállni az aggodalmas kéztördelést: ne adjuk partnerünk szájába félelmünket, azaz inkább ne osszuk meg vele. Ha probléma van, előb-utóbb úgyis közölni fogja, és számukra a gondolat, hogy minden egyes lépése, gesztusa és tette nagyítóval van méricskélve riasztó, s megnyugtatásunk helyett inkább azonnal kalap-kabát és búcsút inthetünk neki.

Hozzászólás