Engedd el, mennie kell!

Hogy miért leszünk szerelmesek, rejtély. Hogy miért szeretünk sokszor olyanokat is, akiket ésszel pontosan tudjuk , hogy nem szabadna, és aki olyan kedves és rendes és korrekt velünk, egyszerűen nem tudjuk! Szóval a szerelem nem csak vak, de ostobaság is; de mégis mit tegyünk ha nem tudunk szabadulni a reménytelen szerelem rabságából?

Naponta több tucat cikk születik a témáról, de persze könnyű prédikálni, a megoldás pedig oly egyszerű… csak megvalósítani nem az. Bár, ez sem igaz. Nem nehéz. A fő kérdés nem is a ’hogyan felejtsünk’ hanem hogy valóban akarunk e felejteni?! Sokan azért nem tudnak túllépni egy szakításon vagy reménytelen szerelmen, mert valójában nem akarnak változtatni kellemetlen helyzetükön; hiába sopánkodnak hogy fáj! Életünk fő probléma forrása pedig nem körülményeinkben keresendő, hanem abban, hogy képtelen vagyunk elengedni és változtatni. Nem csak egy másik embert, de még megszokott környezetünket, szokásainkat, tárgyainkat, rögeszméinket sem tudjuk elengedni, még akkor sem, ha rossz. Szeretünk ragaszkodni a rosszhoz is, mert a miénk.

Tedd fel magadnak a kérdést: Valóban el akarod engedni már magadtól? Nem szeretem az olyan tanácsokat, amik azonnali és brutálgyors felejtést ígérnek , mert nemcsak az örömöt, a bánatot is meg kell élni. Az akadály nem azért van, hogy büntessen, hanem hogy több legyél! Észrevetted már, hogy minden,amitől több lettél és ami valóban értékes benned, mind a nehéz periódusaidnak köszönheted? Éld meg a bánatod – amíg a fájdalom termékeny, aztán engedd el, mert nincs rá többé szükséged. A boldogságod senkin sem múlik, csak önmagadon.

Láss!

Mielőtt belekezdenénk a „varázslatba”, nézzük meg magunkat, a helyzetünket és azt amit-akit el akarunk engedni. Mintha nem is velünk történne, tárgyilagosan vizsgáljuk meg mit látunk. Meg fogsz döbbeni mennyivel másabb a szitu, mint ahogy te azt a fájdalomtól eltompulva látod.

Nevess!

Ha kikeseregted magad, még ha nehezen is megy először, próbálj meg nevetni. Állj be a tükör elé, nézd meg magad és nevess. Nevesd ki a helyzetet, magad és mindenkit! A nevetés gyógyít és a ’nagy fájdalmakat’ valóba ki lehet nevetni.

Rendezd a gondolataid!

Ha összeírod, hogy mi mindent tanultál a kapcsolatból vagy abból, amiken átmentél, mert ő sosem lett a tied, magad is meg fogsz döbbeni micsoda hatalmas mennyiségű tapasztalatot gyűjtöttél, amit a jövőben is hasznosíthatsz. A veszteség így rögtön átfordul nyereségbe. Valamit elvesztettél, de minden út vége egy újnak a nyitánya; mi pedig sosem tudhatjuk mi miért is történt. De utólag rá fogunk jönni, mert mindennek oka van. Légy türelmes, te is rá fogsz jönni.

Tanácstalan vagy? Írj nekünk!

Hozzászólás