Tetszem neki? Biztos jelek, hogy alakul e valami!

‘Szerinted most úgy néz rám?’- tettük fel már a kérdést bizonyára mindannyian bizalmas barátainknak. Ez az a kérdés, mikor szemet vetünk valakire, érzünk valamiféle visszajelzést a kiszemelttől, de nem tudjuk eldönteni, csak mi képzeljük bele mert erre vágyunk, vagy valóban így van? Nézzük meg mik az árulkodó jelek, hogy nyert ügyünk van e!

Néz
Alap, hogy minden innen indul ki,mivel első kérdésünk is ebből fakadt, barátsággal néz e vagy mint potenciális jelöltre a szerelmi életében? Ha sokszor kapod azon, hogy keresi a tekinteted, és ha azt elcsípi mosolyog is hozzá, annyi már szent, hogy szimpatizál veled erősen. Bár igen zavarba ejtő tud lenni, ha épp a haverjaival van, és közben látod, hogy diszkréten odaszólogat nekik miközben a szemét le se veszi rólad, mert akár gúnyként is értelmezhetjük, ‘na,most beszél ki hogy mekkora hátsófelet eresztettem’. Ami akár elő is furdalhat,de a gúny egyértelmű jeleit azonnal le lehet szűrni. Ha például lebiggyeszti a száját,mikor tetőtől-talpig végig mér, és egy cinikus mosolyt is elereszt mellé -ad abszurdum hangosan röhög-, sanszos, hogy nem nagy jóindulattal értekezik rólunk. Bár a pasik sokszor ügyetlenek, ha érzelmekről van szó, így maradjunk a találgatás mezején és ne dőljünk azonnal a késünkbe. A csajok is meg tudnak kergülni , lányos zavarukban pedig irgalmatlan vihogásban kitörni ha tisztes távolból megy a szemle. Egy biztos, ha hosszan és mélyen a szemedbe néz, az nagyon jó jel. Testbeszéddel így fejezzük ki rokonszenvünket, ha valakit nem csípünk, nem szeretünk rá nézni.

Telefonál
Felhívni valakit teljesen más, mint rápötyögni cseten-sokszor ha unatkozunk boldog-boldogtalanra ráírunk, nade a telefon megemelése már más tészta! Vannak telefon fóbiás emberek, aki számára kellemetlen felemelni a kagylót ha nem hivatalos ügyről van szó,- vagy nem anyát-apát hívjuk akik úgyis mindig örülnek nekünk,- hisz nem tudjuk mit csinál a másik, nem zavarjuk e meg, és milyen kínos,ha igen. Ha veszi a bátorságot, és felhív, akkor az azt jelenti, hogy hallani akarja a hangod és megvan a kellő határozottsága is. Ami nem hátrány , ha nem csak mi, de a másik is tudja, mit is akar tulajdonképpen.

Megérint
Az érintésnek sok formája van és nem okvetlen a taperolásra kell asszociálni. Ha beszélgetésetek alatt nem karba font kézzel hallgat., hanem megragad minden alkalmat, hogy megérintse a kezed, a vállad mikor jót nevettek, vagy kiszedi a hajat az arcodból, akkor biztos hogy vágyik a közelségedre.
Velem is megesett már a példa, hogy meg se fordult a fejemben, hogy nem egy baráti kéz szorongatásról van szó, s csak akkor esett le a tantusz, mikor megkért, hogy ugyan üljek már az asztal másik feléről inkább mellé. Hoppá!

Meglep
… s nem azzal milyen bambán vagy otrombán tud viselkedni négyszemközt, hanem egy virággal, vagy meghív valamire vagy vesz valami apróságot. Persze nem mindenki engedheti meg magának, hogy nyitogassa a pénztárcáját, de az alkalmankénti meglepi jele annak, hogy akkor is gondolt rád, amikor nem voltál ott mellette, és valóban értékel téged.

Mindezek persze alap dolgok, természetünkből adódóan mégis hajlamosak vagyunk szerelmesen olyan dolgokat belelátni kedvesünkbe és induló románcunkba, amik nincsenek is. Óvodában még állt a tézis, hogy ha meghúzzák a hajunkat akkor tetszünk, és biztos szerelmes belénk, aki úgy tesz, mintha észre se venne minket, de ha a fentiek nincsenek meg, valószínűleg a szerelem vagy legalábbis az erős szimpátia nincs meg. Apró figyelmesség ha nem felejti el a születés vagy névnapodat, de az ilyen apró figyelmességek árulják el a legtöbbet, hisz akit szeretünk, arra gondolunk is.

Hozzászólás