Intim divat

Szőrkérdés. Viselt szőrzetünknek is van divatja, nem csak a frizuráknak. Régen nem volt meglepő, ha a strandon kilógott a bikini alól a természet által ránk aggatott fanszőrzet, a vastag szemöldök, és a burjánzó hónaljszőr.

A fanszőrzet trendje időről-időre változik és kultúrák között is jelentős eltéréseket lehet észlelni. Míg a 80-as években a természetesség dívott, a 90-es években már diszkrét nyírás ment a bugyik alatt, napjainkra viszont a legtöbb nőről minden szőr száműzetésre került-a szemöldököt és hajat kivéve. Hogy ki mit hord, ízlése kérdése, de a férfiak véleménye is jelentősen különböző a kérdésről. Míg egyesek számára kimondottan vágy keltő a dús szőrzet látványa és a kikandikáló szálak, mások a diszkrét fazont, vagy a teljes csupaszságot tartják esztétikailag vonzónak.
A fazonok tárháza is széles, nemcsak a bozont és síkság, de számtalan variáció lehet az intim frizkóra- és egy kicsit a személyiségünkről is árulkodik, mit részesítünk előnyben.

Bozontos: A természet adta szőrt viselők kissé konzervatívabbak és a hagyományos úton járnak, külsőségek helyett más dolgok élveznek prioritást a listájukon.

Bikini vonalas háromszög fazon: Valószínűleg nemcsak a fanszőrzetben, de az életében is leginkább az arany középútra törekednek. Fontos számukra az esztétikum, de a szélsőségeket kerülik.

Csík-kifutópálya fazon: Talán a legkedveltebb fazon, a nemi szőrzetükön hezitálók többsége ezt részesíti előnyben. Ideális mind a csupasz mind a prémes verzió szerelmeseinek.

Csupasz: A teljesen szőrtelen nők leginkább határozottak és tudják mit akarnak, fontos számukra a megjelenés és a vonzó külső, ám valahol őrzik magukban a kislányt, erre utal a szőrtelen szeméremdomb. Egyes férfiak számára a teljesen szőrtelen nő láttán olyan érzések kapnak lábra, mintha kisóvódással kavarnának, hisz a szőrzet megjelenése a pubertás során a nemi érést is jelenti.

Szerencsére a szőrzetünk milyensége nem szőrszálhasogató konfliktusok melegágya, mindenki hordhatja azt a fazont ami számára a legideálisabb-praktikusabb, vagy amit jó érzéssel visel, a többi csak részletkérdés. A trendek követőinek pedig : újra divatba jöhet a fanszőrzet, én nem kötelező totálisan, vagy csak leszállópálya-stílusban kopasztani. Kate Moss mindenesetre állást foglalt a fanszőrzet mellett.

Hozzászólás