S.O.S. ki nem állhatom a barátom kedvesét!

Valószínűleg sokan belebotlottunk már abba, hogy legjobb barátunk pasiját/nőjét sajnos ki nem állhattuk. Nézzük meg, hogyan kezelhetjük a kínos problémát!

Nem elég, hogy betolakodik meghitt kapcsolatunkba egy harmadik, és a szerelem jogán még trónfosztást is elkövet, sajnos, mindennek tetejébe még annyira bosszantó is szegény, már a jelenléte is zavaró. Gyakori hogy ilyenkor a barátságok lazulnak – legalábbis intenzitásukban átmenetileg mindenképp- ha szerelem szövődik az egyik fél részéről. Ez akkor is nehéz, ha szimpatikus barátunk új kedvese, hisz valahol mégiscsak partvonalra kerültünk, de ha ki nem állhatjuk, már sokkal nehezebb kezelni a szitut. Lássuk a lehetséges módokat és az esetleges következményeket!

Mártírság és hallgatás

Hatalmas önuralommal megpróbálhatjuk leplezni utálatunkat és az együtt töltött időt jópofizással elütni. A dolog még jól is elsülhet, lehet előbb utóbb megkedveljük barátunk új kedvesét, de az is lehet, hogy ha nem tudunk felülemelkedni frusztrációnkon, mi magunk kezdjük leépíteni barátságunkat. Ha annyira zavar a másik, egy idő után nem fogod kívánni barátod társaságát sem, ha azt a bizonyos harmadikat is el kell viselni a találkozók alatt; így könnyen sűrűsödhetnek a találkozó lemondások. Ha pedig kiderül a turpisság , miért „jön közbe mindig valami” nagyon visszásan hat, hogy nem tudsz őszinte lenni.

Elő a farbával!

Ha konkrétan meg tudod fogalmazni, mi az, ami miatt nem csíped a kedvesét, nyugodtan állj elő vele, de ne támadólag lépj fel. Ha úgy tálalod, hogy az ő érdekeit nézed, és ezért figyelmezteted, biztos hogy nem fog megharagudni rád; de ha csak a szimpla, megmagyarázhatatlan utálatodat ecseteled, valószínű, hogy megsérted, és nem fog kérni a barátságodból többet. Ha észérveket sorakoztatsz fel, lehet belátja, hogy igazad van, ellenkező esetben az irigységet fogja elkönyvelni, mert ő boldog, te meg nem, és féltékenységedben próbálod megfúrni a boldogságát. Vékony a jég, csak óvatosan és átgondoltan!

Arany középút

Végül elé toppanhatsz a barátodnak és megmondhatod neki: „Ne haragudj, megpróbáltam, de nem bírom elviselni a párod. Kérlek, ha találkozunk, ő ne legyen itt!” Így valószínűleg amíg dúl a szerelem, kevesebbet lesztek együtt, de a barátságotokat nem bélyegzi meg az irigység, a rosszindulat és a kellemetlen szájízű csoportos szabadidős tevékenység. Előbb-utóbb úgyis visszakapod megszokott pozíciódat, hisz sok szerelem indul sírig tartó románcnak, de reménykedhetsz, nem ez lesz az.

Ti voltatok már hasonló szituban?

Hozzászólás