Ejtve lettem, de miért?

Szakítani sose könnyű, de kellemesebb szakító félnek lenni, mint ejtettnek, akkor is, ha van egy kis lelkiismeret furdalásunk a másik miatt. Az ember, a szerelem és mindennemű érzések roppant speciálisak, így nehéz általános skatulyákba gyömöszölni, miért lettünk ejtve, de az alapmotívumok ugyanazok-csak más fűszerezéssel.
Az ellentétek vonzzák egymást…

…Csak nem feltétlenül a szerelemben. Szerelmes lehet két teljesen eltérő attitűddel rendelkező ember, de általában csak addig működik, amíg a kémia tombol. Persze szabályt erősítő kivételek mindig akadnak, de ha hosszútávon nem tudtok beszélgetni egymással, vagy annyira más a világképetek, hogy folyton összezörrentek, mert nem tudják megérteni a másikat, hát jön a szakítás. És jó is hogy jön, mert semmi keresni valótok egymás mellett.

Nevető harmadik

Lányokra jellemző inkább, hogy egy kevésbé flottul működő kapcsolatból csak akkor lépnek ki, ha már be vannak biztosítva magány ellen, mert felbukkant egy másik potenciális partner jelölt, s kacagva áthuppanak egyik ágyból a másikba. Ezzel megspórolják maguknak a kellemetlen, rossz érzéssel eltöltött feldolgozás időszakát, s elfelejtik leszűrni a tanulságot. A fiúkban pedig él a vadászösztön, ha talál magának valakit, akivel édesebb az élet, könnyen lapátra kerülsz.

Féltékenység

Természetes féltékenység mindenkiben van, de ha a kérdőre vonások és minden másnemű élőlényre tett ironikus megjegyzések sűrűsödnek, az nagyon kiábrándító tud lenni. Ha magasról lefitymálunk minden csajt/pasit akivel a kedves érintkezik, azzal nem azt érjük el, hogy rájön, tényleg milyen alantasok hozzánk képest a többiek, hanem azt, hogy mi vagyunk roppant kellemetlenek. Ha látványosan féltékennyé akarjuk tenni társunkat, az is inkább visszájára fog elsülni, mint előnyére, hamar bele lehet unni.

A szeretet nem egyfülű kosár…

…amit egyvalaki cipel csak, és nem is egy üzleti tranzakció. Ahol folyton a befektetésünket számoljuk, és nem tetszik a bevétel, ott az együttes vállalkozás halálra van ítélve.

Nyilvánvaló, hogy okot találni a legkönnyebb, és számtalan esetben jobb is , ha valódi okkal vagy mondva csinált ürüggyel kilépünk vagy kiléptetnek minket egy kapcsolatból, mert egy olyan viszonyban, ahol a másik nem ér annyit, hogy kompromisszumot kössünk, vagy lépéseket tegyünk a nehézségek legyőzésére, jobb beletörődni a szakításba, hisz semmi keresni valónk egymás mellett. De ne feledjük azt sem, hogy befektetett munka nélkül nyereség sincs, vagy csak nagyon karcsú lesz.

Hozzászólás