Légy magabiztos!

Ha nincs meg a kellő magabiztosságod, valószínűleg kevésbé leszel sikeres a szerelemben is. A gyengékhez ugyanis senki se szeret csatlakozni. Cikkünkben megnézzük, hogyan javítsd az önbizalmad és hogyan legyél magabiztos!

Jól ismert tény, hogy aki magában bízik, csak az tud másokban is… mint ahogy az is, hogy akkor fognak minket is tisztelni, ha mi is tiszteljük magunkat (meg persze a másikat is) és a sort lehetne folytatni. Egyszóval, minden belülről indul. De hogyan legyünk magabiztosabbak? Vigyázz, magabiztosságról beszülünk, nem a pöffeszkedő egóról!

Figyelj magadra!

Alapvető, hogy az ember ad a külsejére, és nem lesz igénytelen punk (bocsi a punkoktól, ez csak amolyan szófordulat nálam), de ruházatunkon kívül sokat nyom a latba megjelenésünk megítélésekor a testtartásunk is. A jógahagyomány szerint azért is fontos a testtartás mert olyan energiaformát vesz fel, ami a lelkünkre is hatással van. Meg különben is, láttatok már királynőt görbe háttal flangálni? Az egyenes hát rólad is egyenességet feltételez, valamint stabilitást; és ha rászoktatod magad a gerincednek is jót teszel. A gerinc a határozottság, egyenesség, teremtőerő szimbóluma, szóval a magabiztossághoz vezető úton először ezt a lépést tedd meg!

Mozogj!

Nemcsak azért mert egészséges és csinibb leszel tőle, de energiával is tele leszel; meg jóval boldogabb is, köszönhetően az endorfinnak.

Tágítsd szellemi horizontod!

Jó pap holtig tanul és amúgy, ha nem kötelező, abszolút jó elfoglaltság. Hogy mivel képzed magad és milyen témában, rajtad áll, de nyitottnak lenni minden új és ismeretlen iránt hatalmas előny. Olvasni sem azért érdemes, hogy műveltek, hanem hogy gazdagok legyünk. Tudásod minél szélesebb, annál inkább úgy érzed, hogy nagyobb befolyást tudsz gyakorolni életed dolgaira, és nemcsak sodródsz az árral tehetetlenül. Egy társaságban is gyorsan kiderül, ki mennyit tud, és minél szerteágazóbb az érdeklődésed, annál több témához tudsz te is érdemben hozzá szólni! Hatalmas energia bomba tud ez lenni az önbecsülésünk számára!

Hozzászólás